Potovanje in časovna stiska

Potovanje in časovna stiska

Potovanje zna biti močan finančni in časovni zalogaj. Če se lotiš organizacije po napačnem ključu, lahko preplačaš vsak element, ki je za dobro potovanje nujen. Preden se lotiš načrtovanja, se dobro pripravi in izpiši vse nujne točke, ki jih moraš plačati v naprej. Ne pozabi, da je vsaka stvar preko spleta lahko tako cenejša, kot tudi dražja.

Podjetja, kot so potovalne agencije in turistični vodniki, lahko na podlagi nevednosti zaračunajo petkratno vrednost neke znamenitosti. Ponujajo vodene oglede, oglede s slušalkami, preko vrste in organizirane turistične karte/knjige, ki bi naj privarčevale kakšen evro, ali dva, vendar pogosto polovico aktivnosti iz teh turističnih vodnikov v knjigi izpustiš. Časa za potovanja nimaš na pretek, zato je izjemno pomembno, kako si organiziraš svoj dan. Na podlagi tega, se lahko lotiš popolne organizacije svojega potovanja.

Kadar imaš za potovanje malo časa, je ključnega pomena dobra organizacija. Preden se odpraviš od doma, si izpiši znamenitosti, ki si jih želiš nujno ogledati, dodaj še nekaj znamenitosti, ki si jih boš ogledal/a, v primeru, da bo dovolj časa, tiste, ki pa misliš izpustiti, pa ne jemlji niti v obzir. Škoda je, da bi svoj čas tratil/a za slabo voljo, ker ne boš uspel/a vsega pogledati, raje se posveti tistim atraktivnostim, ki so tebi pomembne.

  1. SEZNAM, SEZNAM, SEZNAM in še enkrat seznam. Ustvari seznam vsega, kar se tiče tvojega prihajajočega potovanja,
  2. Na spletu preveri vse točke, ki jih želiš na svoji destinaciji videti,
  3. preveri kakšne so cene vstopnin na destinaciji in kakšne cene so ponujene na spletu,
  4. včasih lahko na spletu najdeš skupek vseh znamenitosti na kupu za simpatično ceno, vendar ne nasedi vsem “turističnim vodnikom”,
  5. preden se odločiš za nakup city pass-a, preveri koliko znamenitosti iz ponujenega boš uspel/a pogledati in ali se splača nakup vstopnic vseh znamenitosti,
  6. razporedi si svoje turistične znamenitosti po zemljevidu,
  7. razporedi jih še v svojem časovnem traku,
  8. dodaj jih nekaj za vsak slučaj, če boš s tistimi že predčasno zaključil/a.

Poskusi si zapomniti ves svoj “program”, ali si alineje izpiši v telefon/v dnevnik/na list papirja! Za boljšo organizacijo, pa lahko uporabiš tudi naš potovalni planer!

 

No Comments

Post A Comment

AllEscort