Nasveti kako se lotiti nestresnega potovanja

Nasveti kako se lotiti nestresnega potovanja

Nestresno potovanje TOP 5

 

Vsi vemo, da je priprava na dopust lahko bolj stresna od službe. In ko se odločite, da se boste odpravili nekam, kjer okolice ne poznate, kjer ni enakih trgovin in ponudbe, vam lahko zaviha živce.

Zato je dobra predprirava še kako zaželjena. Preden se lotite pakiranja in kombiniranja oblačil, morate pomisliti tudi katero kozmetiko všteti v prtljago, kaj je tisto kar boste nujno potrebovali in na kaj morate biti še posebej previdni v primeru, da vam izgubijo checked-in prtljago.

 

  1. Kadar pakirate kovček za glavni dopust, morate vzeti v obzir tudi to, da se lahko izgubi.

Kaj v takem primeru narediti? Najbolje za vas je, če imate v prtljagi svoje podatke, na katere vam kovček lahko pošljejo. Res je, da se letalske družbe trudijo po svojih najboljših močeh, vendar se pri takem številu potnikov lahko zgodi marsikaj in prav je, da tudi sami naredite nekaj, da jim delo olajšate.

 

  1. Ob sebi imejte zmeraj pripravljeno tudi ročno prtljago z nekaj rezerve.

V primeru, da se vam je izgubila checked-in prtljaga, vaša destinacija pa se nahaja 5 ali več ur stran od letališča, je super, če imate pri sebi tudi rezervo za nekaj dni. Zgodi se, da se letalskim družbam kakšen kovček izmuzne in ga pošljejo na drug konec sveta. V takem primeru, bo trajalo nekaj dni, da se vaša prtljaga vrne v vaše roke. V primeru, da to traja več kot 24 ur, je na letalski družbi, da stroške novih oblačil povrne, vendar je super imeti ob sebi tudi kak svoj kos.

 

  1. Potovanja vam lahko prinesejo tudi potovalne bolezni, zato nikar ne pozabite na osnovna zdravila.

Po svetu je zdravstvo zelo razvito, vendar je super imeti ob sebi zdravila, na katera je telo navajeno. Seveda je v hudih primerih obisk zdravnika NUJEN, vendar v primeru slabosti, glavobolov in prebavnih težav lahko sami ukrepamo. Nikar ne pozabite tudi na svoje alergije in kronične bolezni!

 

  1. Pred potovanjem se zmeraj pozanimajte o primerni dokumentaciji, ki je za destinacijo potrebna in nikakor ne pozabite urediti tudi zavarovanj, ki bodo v primeru poškodb ali bolezni krila stroške zdravljenja v tujini!

 

  1. Preden se odpravite na pot, na kratko planirajte kaj boste počeli kateri dan. Super je, če se na dopust odpravite s praznimi mislimi, vendar boste tako zamudili velik del narave in okolice, če boste na destinaciji tekali od točke do točke. Nikakor ne pozabite na odpiralne čase muzejev, parkov in znamenitosti. Prav tako, lahko veliko časa in denarja privarčujete, če si oglede planirate v naprej in karte kupite že kar preko spleta. Tako se izognete dolgim vrstam, pogosto pa imajo preko spleta cenejše vstopnine.

 

No Comments

Post A Comment

AllEscort